Kisiel w proszku z dodatkiem witaminy C.
Składniki
cukier
skrobia ziemniaczana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
witamina C
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
sól
koncentrat soku morelowego
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartości odżywcze
po przyrządzeniu: 100 g | 1 porcja = 205 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 242 kJ | 496 kJ | 6% |
Energia | 57 kcal | 117 kcal | 6% |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 14 g | 29 g | 11% |
w tym Cukry | 8,8 g | 18 g | 20% |
Białko | 0 g | 0 g | 0% |
Sól | 0,02 g | 0,03 g | 1% |
Witamina C | 13,0 mg 16%** | 26,7 mg | 33%** |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
**Procent referencyjnego dziennego spożycia witaminy C. | |||
Dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C wynosi 80 mg. |
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten – Może zawierać
Mleko – Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka.
3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min. Kisiel jest gotowy od razu do spożycia.