Obiadek Bio dla niemowląt: Cielęcina z pomidorem i pasternakiem. Produkt utrwalony termicznie – sterylizowany.
Składniki
odtworzony przecier pomidorowy* 31%
marchewka*
pasternak* 19%
ryż*
cielęcina* 8%
woda użyta do przygotowania
wysokooleinowy olej słonecznikowy*
czosnek*
*z rolnictwa ekologicznego
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze
100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 264 kJ/63 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
– w tym kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 7,7 g |
– w tym cukry | 2,4 g |
Błonnik | 1,7 g |
Białko | 2,7 g |
Sól | 0,05 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu. |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 264 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 63 | ||
Tłuszcz (g) | 2 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.4 | ||
Węglowodany (g) | 7.7 | ||
w tym cukry (g) | 2.4 | ||
Błonnik (g) | 1.7 | ||
Białko (g) | 2.7 | ||
Sól (g) | 0.05 |
Przygotowanie i stosowanie
Przechowywanie i przygotowanie:
Przed otwarciem przechowuj w temperaturze pokojowej. Nie używaj, jeśli można wcisnąć środek wieczka. Odpowiednią ilość produktu przełóż do miseczki, używając plastikowej łyżeczki. Podgrzej w „kąpieli wodnej”, delikatnie wymieszaj. Sprawdź temperaturę produktu. Pozostałą część przechowuj w zamkniętym słoiczku w lodówce, nie dłużej niż 48 godzin. Nie przechowuj i nie podawaj resztek produktu, który jadło dziecko. Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania.
Dolna granica wieku
Zalecana – miesiąc/miesiące/miesięcy 8