Przecier owocowy Bio dla niemowląt: Jabłka z ananasem. Produkt utrwalony termicznie – pasteryzowany.
Składniki
jabłko* 74,98%
ananas* 25%
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
*z rolnictwa ekologicznego
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera mleka.
Wartości odżywcze
100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 230 kJ/54 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
– w tym kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany | 12 g |
– w tym cukry | 10,7 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,01 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu. |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 230 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 54 | ||
Tłuszcz (g) | 0.1 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | ||
Węglowodany (g) | 12 | ||
w tym cukry (g) | 10.7 | ||
Błonnik (g) | 2.2 | ||
Białko (g) | 0.3 | ||
Sól (g) | 0.01 |
Przygotowanie i stosowanie
Przechowywanie i przygotowanie:
Przed otwarciem przechowuj w temperaturze pokojowej. Nie używaj, jeśli można wcisnąć środek wieczka. Oddzielanie się wody w produkcie jest procesem naturalnym. Wymieszaj przed użyciem. Odpowiednią ilość produktu przełóż do miseczki, używając plastikowej łyżeczki. Pozostałą część przechowuj w zamkniętym słoiczku w lodówce, nie dłużej niż 48 godzin. Nie przechowuj i nie podawaj resztek produktu, który jadło dziecko. Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania.
Dolna granica wieku
Zalecana – miesiąc/miesiące/miesięcy 5