Winiary Pomysł na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym 32 g
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Ryby są ważnym elementem zbilansowanej diety. Zalecane jest spożycie ich w ilości dwóch porcji w tygodniu, z czego przynajmniej jednej porcji ryby o większej zawartości tłuszczu, np. pstrąga, łososia lub makreli. Przyrządzając Pomysł na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym w smaczny sposób urozmaicisz smak Twojej porcji. Zbilansowana dieta i aktywny styl życia wpływają pozytywnie na nasze zdrowie i samopoczucie.
Składniki
– skrobia kukurydziana
– skrobia ziemniaczana
– sól
– śmietanka w proszku (z mleka) 9,1%
– cukier
– ekstrakt drożdży
– suszone warzywa 4,1% (cebula, czosnek 1,2%)
– zioła (koperek 3,3%, tymianek, szczypiorek)
– kwas (kwas cytrynowy)
– olej słonecznikowy
– emulgator (lecytyny)
– przyprawy
– aromat
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu** W 100 g | Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (171 g) W 1 porcji | %RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 399 kJ | 682 kJ | 8% |
Wartość energetyczna | 95 kcal | 162 kcal | 8% |
Tłuszcz | 4,0 g | 6,8 g | 10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g | 3,9 g | 20% |
Węglowodany | 3,9 g | 6,7 g | 3% |
w tym cukry | 1,7 g | 2,9 g | 3% |
Błonnik | 0,1 g | 0,2 g | – |
Białko | 10,8 g | 18,5 g | 37% |
Sól | 0,73 g | 1,2 g | 20% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | |||
** po przygotowaniu z dorszem |