Knorr Fix Spaghetti 4 sery z brokułami 43 g
Składniki
– skrobia
– ser topiony (24%) (w tym sery: pleśniowy typu blue cheese, mozzarella, ser dojrzewający, crescenza)
– tłuszcz palmowy
– sól
– śmietanka (3%)
– hydrolizowane białka roślinne
– brokuły (2,2%)
– laktoza
– czosnek
– pieprz
– gałka muszkatołowa
– kurkuma
– cebula
– białka mleka
– cukier
– ekstrakt drożdżowy
– aromaty (w tym mleko)
– tymianek
– maltodekstryna***
– *** maltodekstryna: ze skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej lub ryżowej
Wartości odżywcze | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|---|---|---|---|
Energia | 1986 kJ/477 kcal | 573 kJ/137 kcal | 1433 kJ/343 kcal | 17% |
Tłuszcz | 28 g | 2,8 g | 7 g | 10% |
w tym kwasy nasycone | 18 g | 1,3 g | 3,3 g | 16% |
Węglowodany | 44 g | 23 g | 58 g | 22% |
w tym cukry | 6,8 g | 0,6 g | 1,5 g | 2% |
Błonnik | 1,5 g | 1,6 g | 4 g | |
Białko | 12 g | 4,4 g | 11 g | 22% |
Sól | 7,8 g | 0,28 g | 0,7 g | 12% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
**1 porcja = 250 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |