Gudobele to jedna z największych piekarni na Litwie. Bon Chance to chipsy chlebowe z chleba pszenno-żytniego, które wypiekane są w specjalnej formie. Następnie są cienko krojone, smażone na oleju roślinnym i doprawione różnymi przyprawami. Ser i Czosnek to zawsze dobre połączenie. W taki sposób powstała przekąska o tym smaku. Chipsy sprawdzą się jako przekąska, starter lub jako dodatek do zup, sałatek, deski serów lub wędlin.
Chleb żytnio-pszenny 61% (mąka żytnia, mąka pszenna, błonnik pszenny, cukier, olej roślinny (rzepakowy), drożdże, sól jodowana,[sool, jodan potasu], kminek); olej roślinny (rzepakowy); mieszanka przyprawowa 6% (sól, czosnek w proszku 1%, glukoza, maltodekstryna, krem w proszku, cukier, ekstrakt drożdżowy, cebula w proszku, ser w proszku, pietruszka 0,14%, regulator kwasowości: Kwas mlekowy, ekstrakt z papryki, sma “czosnek”); woda.
- Wartość energetyczna 2079 kJ / 498 kcal
- Tłuszcz 27,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe 1,3 g
- Węglowodany 51 g
- w tym cukry 9,2 g
- Białko 6,8 g
- Błonnik 9,8 g
- Sól 2,1 g
Produkt gotowy do spożycia. Jako przekąska lub jako dodatek do zupy.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednimi promieniami słońca, w temperaturze od 0 do 25°C.
Zawiera mleko i gluten. Może zawierać soję i gorczycę.