Knorr Rozkosze podniebienia Francuska zupa cebulowa z prażoną cebulką 31 g
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Niepowtarzalny smak zupy cebulowej powstał dzięki 2 świeżym cebulom, które ususzyłem, uprażyłem i dodałem do Francuskiej zupy cebulowej Knorr – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
Składniki
– cebula (48%) w tym prażona (3,8%)
– skrobia
– sól
– mąka pszenna
– tłuszcz palmowy
– ekstrakt drożdżowy
– wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy
– marchew
– aromaty
– czosnek
– pieprz
– kminek
– kolendra
– korzeń pietruszki
– olej słonecznikowy
– natka pietruszki
– kwas: kwas cytrynowy
– koncentrat soku z cebuli
– glukoza
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza przyrządzonej zupy 100 ml | 1 porcji** | %* w porcji** |
---|---|---|---|
Energia | 95 kJ/ 25 kcal | 240 kJ/ 65 kcal | 3% |
Tłuszcz | 0,5 g | 1,5 g | 2% |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g | 0,8 g | 4% |
Węglowodany | 3,5 g | 9 g | 3% |
w tym cukry | 1,5 g | 4 g | 4% |
Błonnik | 0,7 g | 2 g | |
Białko | 0,8 g | 2 g | 4% |
Sól | 0,85 g | 2,1 g | 35% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 2 porcji zupy. |