Knorr Nudle Ser w ziołach Zupa-danie 61 g
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa
“Knorr”
Dobrze pasuje do kanapki, ma się nieźle na pizzy, ale ser mozzarella najlepiej czuje się w ziołach i z kluskami. Przyprawiony czosnkiem, bazylią i tymiankiem pachnie tak, że ser w ziołach dorobił się już rzeszy fanów. Wielki aromat w małej torebce uwiódł już niejednego i niejedną.
Składniki
– kluski (85%): mąka pszenna, tłuszcz palmowy, sól, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, przeciwutleniacze: mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego
– mix przyprawowy (15%): ser (22%), tłuszcz palmowy, sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; laktoza, hydrolizowane białko roślinne, substancja zagęszczająca: guma tara; preparat serwatkowy (mleko), zamiennik soli***, białka mleka, kurkuma, czosnek, szczypiorek, tymianek, kwas: kwas cytrynowy.
– ***Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
Wartości odżywcze | 100 ml przyrządzonej zupy | 1 porcja** | %* w porcji** |
---|---|---|---|
Energia | 310 kJ/80 kcal | 1100 kJ/280 kcal | 14% |
Tłuszcz | 4 g | 14 g | 20% |
w tym kwasy nasycone | 2 g | 7 g | 35% |
Węglowodany | 9 g | 32 g | 12% |
w tym cukry | 0,5 g | 2 g | 2% |
Błonnik | 0,5 g | 2 g | |
Białko | 1,5 g | 5 g | 10% |
Sól | 0,85 g | 3 g | 50% |
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji – 350 ml |