Caprio Napój multiwitamina 2 l
ul. Strefowa 13
43-100 Tychy
Ludzki organizm sam nie wytwarza witaminy C, dlatego tak ważne jest uzupełnianie jej w codziennej diecie. Już jedna szklanka Caprio dostarcza 100% dziennej dawki witaminy C!
100% wit. C – odporność*, zdrowa skóra*, zdrowe kości*, dobre samopoczucie*
* Witamina C wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry i kości, wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Zbilansowana i zróżnicowana dieta jest podstawą zdrowego trybu życia.
Składniki
– woda
– sok pomarańczowy z zagęszczonego soku (13%)
– sok jabłkowy z zagęszczonego soku (4,5%)
– cukier (D) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (G)
– soki z zagęszczonych soków z: moreli (0,7%), ananasów (0,7%), marakui (0,2%), mandarynek (0,2%), mango i limonek
– przeciery z bananów (0,5%) i gujawy
– regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i cytryniany sodu
– witaminy: A, C, E, B1, B2, B6, B12, niacyna, biotyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy
– aromaty
– substancje słodzące: acesulfam K, cyklaminian sodu, sukraloza
– Zawartość owoców min. 20%.
– D, G – w zależności od użytego składnika: patrz nadruk na wierzchu opakowania.
Wartości odżywcze | w 100 ml | w szklance 250 ml |
---|---|---|
energia | 61 kJ/ 14 kcal | 153 kJ / 35 kcal |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 3,5 g | 8,8 g |
w tym cukry | 3,5 g | 8,8 g |
białko | 0 g | 0 g |
sól | 0,04 g | 0,1 g |
witamina C | 32 mg (40%**) | 80 mg (100%**) |
witamina E | 0,9 mg (7,5%**) | 2,25 mg (18,75%**) |
tiamina | 0,083 mg (7,5%**) | 0,21 mg (18,75%**) |
ryboflawina | 0,105 mg (7,5%**) | 0,26 mg (18,75%**) |
niacyna | 1,2 mg (7,5%**) | 3 mg (18,75%**) |
witamina B6 | 0,105 mg (7,5%**) | 0,26 mg (18,75%**) |
kwas foliowy | 15 µg (7,5%**) | 37,5 µg (18,75%**) |
witamina B12 | 0,188 µg (7,5%**) | 0,47 µg (18,75%**) |
witamina A | 60 µg (7,5%**) | 150 µg (18,75%**) |
biotyna | 3,75 µg (7,5%**) | 9,37 µg (18,75%**) |
kwas pantotenowy | 0,45 mg (7,5%**) | 1,12 mg (18,75%**) |
**% referencyjnej wartości spożycia. |