Delikatnie miękkie dzięki zastosowaniu odpowiedniego czasu i temperatury suszenia. Połączenie odpowiednio dobranych przypraw, w tym jalapeño, oraz wędzenia dymem olchowo-bukowym nadaje im wyrazistego, pikantnego smaku.
Powstanie białego nalotu spowodowane jest naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu.
Składniki
- mięso drobiowe
- mięso wieprzowe (100 g produktu otrzymano ze 160 g mięsa, 88g mięsa z kurczaka i 72 g mięsa wieprzowego)
- tłuszcz wieprzowy
- skrobia ziemniaczana
- sól
- przyprawy (w tym papryka jalapeño – 1,1%)
- cukier
- aromaty
- czosnek suszony
- glukoza
- substancja konserwująca: azotyn sodu
- osłonka (substancja żelująca: alginian sodu; aromat, stabilizator: chlorek wapnia)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać zboża zawierające gluten (pszenicę, jęczmień), soję, seler i gorczycę.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|