Kapusta zasmażana czerwona.
Produkt pasteryzowany.
Składniki: kapusta czerwona (70%), woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, cukier, mąka pszenna, sól, pieprz czarny mielony, mieszanka przypraw
Wartości odżywcze
w 100 g | % RWS* | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 448 kJ | |
/ 107 kcal | 5% | |
Tłuszcz | 5,6 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 12,0 g | 4% |
w tym cukry | 6,0 g | 7% |
Błonnik | 2,5 g | – |
Białko | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,3 g | 5% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000) kcal. |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 448 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 107 | ||
Tłuszcz (g) | 5.6 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.4 | ||
Węglowodany (g) | 12 | ||
w tym cukry (g) | 6 | ||
Błonnik (g) | 2.5 | ||
Białko (g) | 1.5 | ||
Sól (g) | 0.3 |