Doskonały ser żółty typu holenderskiego, ceniony za swój łagodny i wytrawny smak. Wyprodukowany z najlepszego mleka od krów wypasanych w najczystszych regionach Polski. Uniwersalny w zastosowaniu: świetnie sprawdza się na kanapce, w zapiekankach i jako przekąska koktajlowa na deskę serów.
Składniki: ser Gouda (mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato), skrobia kukurydziana – zapobiega sklejaniu się rozdrobnionego sera
Wartości odżywcze
| w 100 g produktu: | |
|---|---|
| wartość energetyczna | 1441 kJ/347 kcal |
| tłuszcz w tym | 27 g |
| – kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
| węglowodany w tym | 0 g |
| – cukry | 0 g |
| białko | 26 g |
| sól | 1,3 g |
Obliczona wartość odżywcza
| na 100g | |||
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna (kJ) | 1441 | ||
| Wartość energetyczna (kcal) | 347 | ||
| Tłuszcz (g) | 27 | ||
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17 | ||
| Węglowodany (g) | 0 | ||
| w tym cukry (g) | 0 | ||
| Białko (g) | 26 | ||
| Sól (g) | 1.3 |

