Maluta Jogurt typ bałkański 340 g
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
Składniki
– mleko pełne pasteryzowane
– śmietanka pasteryzowana
– mleko w proszku odtłuszczone
– białka mleka
– żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
| Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 489 kJ / 118 kcal |
| Tłuszcz | 9,0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g |
| Węglowodany | 5,0 g |
| w tym cukry | 5,0 g |
| Białko | 4,2 g |
| Sól | 0,15 g |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających

