Winiary Bulion grzybowy z borowikami 60 g (6 kostek)
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Intensywny aromat borowików odpowiednio podkreśli smak zup, sosów grzybowych oraz potraw z kapusty.
Składniki
– sól
– olej palmowy
– wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5′-rybonukleotydy disodowe)
– całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy
– aromaty (z pszenicą)
– cukier
– skrobia ziemniaczana
– suszone warzywa 2,8% (cebula, czosnek)
– suszony borowik 1,7%
– barwnik (karmel amoniakalny)
– ekstrakt drożdży
– pieprz czarny
– regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
– fermentowane białko pszenne
– przeciwutleniacz (lecytyny)
Wartości odżywcze | W 100 ml bulionu | W 100 ml bazy do zupy** | W 200 ml bazy do zupy (porcja)** | % RWS* w porcji bazy do zupy |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 27 kJ | 14 kJ | 27 kJ | 0% |
Wartość energetyczna | 7 kcal | 3 kcal | 7 kcal | 0% |
Tłuszcz | 0,5 g | 0,3 g | 0,5 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 0,3 g | 0,2 g | 0,3 g | 0% |
w tym cukry | 0,1 g | 0,0 g | 0,1 g | 0% |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | – |
Białko | 0,2 g | 0,1 g | 0,2 g | 0% |
Sól | 0,90 g | 0,45 g | 0,90 g | 15% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 30 porcji. | ||||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr |