Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50 g

Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50 g

SKU: 5900437072203 Kategorie: ,

5.29 

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni przed obniżką: 5.29 .

Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50 g

Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj!
Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia.

Porady:
Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.

Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej.

Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy

– praktyczne zamknięcie
– do mięs, ryb, warzyw i deserów
– na 2,5 l płynu
– wieprzowa, super klarowna

Marka
– Dr. Oetker