Moje Wypieki Winiary to prosta w przygotowaniu mieszanka do wypieków drożdżowych, skomponowana ze składników, które znasz, dzięki której w łatwy sposób przygotujesz ulubione wypieki.
Aromatyczne rogaliki cynamonowe to pyszny pomysł na drugie śniadanie lub przekąskę, który gwarantuje sukces nie tylko w pieczeniu, ale także zadowolenie i docenienie przez najbliższych.
Przygotuj tak jak lubisz dodając kruszonkę, rodzynki lub owoce sezonowe.
1. Zawartość saszetki wsyp do miski, mleko z masłem podgrzej delikatnie do roztopienia masła, dodaj do masy i wyrób ciasto ręcznie* przez około 5 minut.
2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na dwie części i każdą część rozwałkuj do postaci koła o grubości około 3 mm. W razie potrzeby podsyp mąką. Pokrój na 8 części, z których zawiniesz rogaliki. To samo zrób z drugą częścią ciasta.
3. Uformowane 16 rogalików, ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką.
4. Piecz przez około 18-20 minut w temperaturze 180 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla).
*Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym.
Składniki
- mąka pszenna
- cukier
- suszone drożdże instant
- sól
- mielony cynamon
- olej słonecznikowy
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko.
Wartości odżywcze |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|