Salsa CHEESE DIP to łagodny sos serowy z cząstkami chili Jalapeño, idealny dodatek do NACHOS. Doskonale komponuje się również warzywami czy mięsem. Prosty i szybki sposób na smaczną przekąskę.
Składniki: woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, ser topiony (3 %) (ser cheddar, ser, woda, sole emulgujące cytryniany sodu, polifosforany, sól) skrobia modyfikowana kukurydziana, żółtko jaja, sól, papryczki chili Jalapeño (1,5 %) naturalne aromaty (zawierają mleko) przyprawy (zawierają gorczycę) substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, ekstrakt drożdżowy, kwas mlekowy
Zalecenia dla alergików
Jaja | Zawiera |
Mleko | Zawiera |
Gorczyca | Zawiera |
Obliczona wartość odżywcza
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1510. | |
Wartość energetyczna (kcal) | 366. | |
Tłuszcz (g) | 37. | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3.2 | |
Węglowodany (g) | 7.2 | |
w tym cukry (g) | 4.2 | |
Białko (g) | 1.3 | |
Sól (g) | 1.9 |