Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego? Wybierasz się do szkoły, pracy, na wycieczkę? A może po prostu siedzisz w domu? Zrób babeczki! Są dziecinnie łatwe w przygotowaniu i można je wszędzie zabrać ze sobą. A w dodatku zawsze się udają i zawsze smakują! Wystarczy dodać kilka składników, które zawsze są w domu. Do opakowania dołączone są papierowe foremki.
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki posyp cukrem pudrem.
Smacznego!
Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl
Przygotowanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
- Mleko – Zawiera
- Pszenica – Zawiera
Dodatki
- Barwniki – Nie zawiera
Składniki
- mąka PSZENNA
- cukier
- skrobia PSZENNA
- 4,4% skórka pomarańczowa (54% skórka pomarańczowa, cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy))
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
- aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
- skrobia
- 0,1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
- sól
Wartości odżywcze |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|