Pasztet dziadunia
Doskonały pasztet wieprzowo-drobiowy pieczony w tradycyjny sposób, którego recepturę oparto na najlepszej jakości mięsach oraz aromatycznych przyprawach i ziołach odpowiednio podkreślających znakomity smak. Powierzchnia pasztetu pokryta jest zapieczoną kruszonką, która doskonale współgra z lekko smarowną konsystencją. Pasztet Dzidunia można również kroić w cienkie plastry. Idealnie nadaje się zarówno na kanapki, jak też do przygotowania przystawek i przekąsek.
- mięso 25% (w tym: mięso wieprzowe 20%, mięso z kurczaka 5%), mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka, woda, skórki wieprzowe, wątroba wieprzowa, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), tłuszcz i skórki z kurczaka, tłuszcz wieprzowy, mięso oddzielone mechanicznie wieprzowe, białko sojowe, błonnik ziemniaczany, sól, aromaty i ekstrakty przypraw, przyprawy (zawierają seler), cebula, emulgatory: E472c, cukier, dekstroza, wzmacniacz smaku: E621, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, barwnik: karmel, olej rzepakowy, mąka pszenna.
- Możliwa obecność: gorczycy, jaj, mleka (łącznie z laktozą).