- Kompozycja serów, śmietanki oraz brokułów do przygotowania spaghetti 4 sery z brokułami.
Składniki:
- skrobia
- SER topiony (26,1 %) [w tym SERY: pleśniowy typu blue cheese, mozzarella, ser dojrzewający, crescenza; preparat serwatkowy (z MLEKA)],
- olej słonecznikowy,
- ekstrakt drożdżowy,
- sól jodowana,
- brokuły¹ (2,4 %),
- LAKTOZA,
- ŚMIETANKA (2 %),
- czosnek¹,
- pieprz,
- gałka muszkatołowa,
- kurkuma¹,
- cebula¹,
- sól,
- aromaty (w tym MLEKO),
- białka MLEKA,
- tymianek¹,
- maltodekstryna,
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g Fixu | Wartość odżywcza 100 g przygotowanego dania | Wartość odżywcza 1 porcji** dania | %* w ** |
---|---|---|---|---|
Energia | 1890 kJ / 450 kcal | 544 kJ / 130 kcal | 1360 kJ / 325 kcal | 16 % |
Tłuszcz | 23 g | 2,0 g | 5,1 g | 7 % |
w tym kwasy nasycone | 8,9 g | 0,6 g | 1,6 g | 8 % |
Węglowodany | 45 g | 23 g | 58 g | 22 % |
w tym cukry | 5,0 g | <0,5 g | 1,1 g | 1 % |
Błonnik | 1,4 g | 1,6 g | 4,0 g | |
Białko | 14 g | 4,4 g | 11 g | 22 % |
Sól | 8,4 g | 0,34 g | 0,85 g | 14 % |