Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
1 porcja (45 g) zawiera: energia 545 kJ 131 kcal 7%*
Energia w 100 g 1211 kJ / 292 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Składniki
– cukier
– syrop glukozowy
– olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
– kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
– skrobia modyfikowana
– emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
– żelatyna
– białka mleka
– stabilizator (fosforany potasu)
– aromat (zawiera laktozę)
– sól
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 45 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1211 kJ | 545 kJ | 7% |
Energia | 292 kcal | 131 kcal | |
Tłuszcz | 21,9 g | 9,9 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,0 g | 6,8 g | 34% |
Węglowodany | 19,1 g | 8,6 g | 3% |
w tym Cukry | 15,4 g | 6,9 g | 8% |
Białko | 4,0 g | 1,8 g | 4% |
Sól | 0,16 g | 0,07 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji – 1 porcja = około 45 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |