Makaron Wadowicki świderki 400 g
Składniki
– mąka makaronowa pszenna
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1512 kJ/ |
356 kcal | |
Tłuszcz | 1,2 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 73 g |
– w tym cukry | 3,4 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Zagotuj wodę (1 l na 100 g makaronu). Posól według uznania.
2. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Wadowickiego i gotuj przez ok. 8 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszaj.
3. Ugotowany makaron odcedź, przelej zimną wodą i podaj na stół.
Adres zwrotny
MW-GMW Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 39
34-100 Wadowice