Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak śmietankowy 120 g
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
1 porcja (43 g) zawiera: energia 517 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1203 kJ / 290 kcal*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Składniki
– cukier
– syrop glukozowy
– olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
– skrobia modyfikowana
– emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
– żelatyna
– białka mleka
– stabilizator (fosforany potasu)
– aromaty
– barwnik (karoteny)
– sól
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1203 kJ | 517 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,3 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,3 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 18,9 g | 8,1 g | 3% |
tym Cukry | 15,4 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,4 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji – 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |