Dr. Oetker Feliciana Classica Pizza Quattro formaggi 325 g
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Tajemnica nowej pizzy Feliciana Dr. Oetkera tkwi w cienkim i chrupiącym cieście z lekko grubszymi brzegami oraz pysznych składnikach i przyprawach. To idealna pizza, by poczuć smaki Italii.Zakwas pszenny – to naturalny składnik nadający ciastu charakterystyczny smak i konsystencję
Sery – używamy serów bez barwników
Przyprawy – zostały poddane suszeniu, by zachowały swój wyjątkowy smak i zapach
Pomidory – do sosu użyliśmy koncentratu pomidorowego, którego 100 g powstało z 600 g pomidorów
Składniki
– mąka pszenna
– woda
– 9,0% ser mozzarella
– 4,3% ser edamski
– 4,3% ser tylżycki
– 4,0% koncentrat pomidorowy
– śmietana
– olej rzepakowy
– drożdże piekarskie
– 1,7% ser pleśniowy błękitny
– tłuszcz palmowy
– sól
– cukier
– suszony zakwas pszenny (produkty przemiału pszenicy, słód pszenny)
– bazylia
– skrobia modyfikowana
– ekstrakt słodu jęczmiennego
– czosnek
– emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
– substancja zagęszczająca (guma guar)
– oregano
– regulator kwasowości (fosforany wapnia)
– pieprz
– pietruszka
– skrobia modyfikowana
– rozmaryn
– aromat
– barwnik (karoteny)
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja (1 pizza) = 325 g | %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1110 kJ | 3607 kJ | 43% |
Wartość energetyczna | 264 kcal | 859 kcal | |
Tłuszcz | 9,9 g | 32 g | 46% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,0 g | 16 g | 80% |
Węglowodany | 33 g | 107 g | 41% |
w tym cukry | 3,7 g | 12 g | 13% |
Białko | 10 g | 33 g | 66% |
Sól | 1,3 g | 4,3 g | 72% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |