E. Wedel Czekolada mleczna z nadzieniem mlecznym 100 g
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Składniki
– czekolada mleczna 50% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat)
– cukier
– tłuszcz roślinny (palmowy)
– mleko pełne w proszku (7%)
– serwatka w proszku (z mleka)
– emulgator (lecytyna sojowa)
– Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%, masa mleczna minimum 14%
Wartości odżywcze | 100 g | 20 g | %* / 20 g | * |
---|---|---|---|---|
Energia | 2293 kJ | 459 kJ | 5,5% | 8 400 kJ |
Energia | 549 kcal | 110 kcal | 5,5% | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 33 g | 6,6 g | 9,4% | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 15 g | 3,1 g | 15,5% | 20 g |
Węglowodany | 57 g | 11,4 g | 4,4% | 260 g |
w tym cukry | 57 g | 11,4 g | 12,7% | 90 g |
Błonnik | 1,3 g | 0,3 g | – | – |
Białko | 5,6 g | 1,1 g | 2,2% | 50 g |
Sól | 0,20 g | 0,04 g | 0,7% | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | ||||
Produkt zawiera 5 porcji x 2 kostki (~20 g). |