Bakalland Rodzynki sułtańskie 100 g
Adres firmy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Opis produktu
Rodzynki Bakalland powstają z dorodnych, dobrze wysuszonych winogron. Rodzynki to źródło witaminy B6 i manganu. Bogate są również w miedź i potas, który korzystnie wpływa na układ nerwowy. Choć zazwyczaj są stosowane jako dodatek do wypieków i deserów, coraz częściej, zarówno dzieci jak i dorosłych, stanowią także pożywną przekąskę w ciągu dnia.
Rodzynki Bakalland powstają z dorodnych, dobrze wysuszonych winogron. Rodzynki to źródło witaminy B6 i manganu. Bogate są również w miedź i potas, który korzystnie wpływa na układ nerwowy. Choć zazwyczaj są stosowane jako dodatek do wypieków i deserów, coraz częściej, zarówno dzieci jak i dorosłych, stanowią także pożywną przekąskę w ciągu dnia.
O marce
Składniki
– rodzynki
– olej z nasion bawełny
Wartości odżywcze | na 100 g | na porcję 35 g | % RWS * w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1210 kJ/ 286 kcal | 423 kJ/ 100 kcal | 5% |
Tłuszcz | 0,5 g | 0,2 g | <1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | <1% |
Węglowodany | 64,7 g | 22,6 g | 9% |
w tym cukry | 64,7 g | 22,6 g | 25% |
Błonnik | 6,5 g | 2,3 g | – |
Białko | 2,3 g | 0,8 g | 2% |
Sól | 0,053 g | 0,019 g | <1% |
Witaminy i składniki mineralne | na 100 g | % RWS * w 100 g | na porcję 35 g |
Witamina B6 | 0,35 mg | 25% | 0,12 mg |
Potas | 833 mg | 42% | 292 mg |
Fosfor | 129 mg | 18% | 45 mg |
Żelazo | 2,3 mg | 16% | 0,8 mg |
Miedź | 0,37 mg | 37% | 0,13 mg |
Mangan | 0,32 mg | 16% | 0,11 mg |
Opakowanie zawiera ok. 3 sugerowane porcje produktu. | |||
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |