Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
Opis produktu
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie – gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia – tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie – gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia – tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Składniki
– mąka pszenna
– woda
– tłuszcz palmowy
– alkohol etylowy
– cukier
– sól spożywcza
– regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1575 kJ/378 kcal |
Tłuszcz | 23,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,5 g |
Węglowodany | 33,4 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 0,6 g |