Mors Koreczki Kaszubskie 480g
Składniki: płaty ŚLEDZIOWE 60% (Clupea harengus)*, olej rzepakowy, pasta pomidorowa 20% [cebula, woda, cukier, koncentrat pomidorowy, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, substancja zagęszczająca (E412, E415), czarny pieprz, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), EKSTRAKTY przypraw, substancje KONSERWUJĄCE (E211, E202), substancje słodzące (E955, E954)], sól spożywcza, kwas: kwas octowy, substancja słodząca: E 955, substancje KONSERWUJĄCE: (E211, E202), aromat papryki, *Obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27 llld. Metoda połowu: włok pelagiczny. Metoda produkcji: złowione w morzu.
Wartości odżywcze:
Średnia odżywcza w 100 g produktu: | |||
Energia | 1683 kJ / 407 kcal | ||
Tłuszcz: | 36,2 g | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,8 g | ||
Węglowodany: | 4,0 g | ||
w tym cukry: | 1,9 g | ||
Białko: | 16,2 g | ||
Sól: | 1,6 g |
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Adres producenta:
PRP MORS W.B. Michalak Sp. J, Bydlino 20 E, 76-200 Słupsk,