Mascarpone Kuchmistrza jest śmietankowo-kremowym serem typu włoskiego, podstawowym składnikiem popularnego tiramisu. Gęsty i kremowy doskonale sprawdza się także jako składnik innych deserów, kremów do ciast i tortów czy dodatek do lodów. Ma delikatnie słodki smak i aksamitną konsystencję gęstej, kremowej śmietany, dzięki czemu równie dobrze jak smak deserów, wzbogaca smak potraw podawanych na gorąco: sosów, makaronów, dań mięsnych, warzywnych, a nawet pizzy i zapiekanek.
Mascarpone Kuchmistrza wyrabiany jest ze śmietanki pasteryzowanej. Poza wyjątkowymi walorami smakowymi jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Oferowany w porcji 250 g, idealnej do domowej kuchni.
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Wartości odżywcze w 100 g | |
---|---|
Wart. energetyczna: | 1582 kJ / 384 kcal |
Tłuszcz: | 40 g |
– w tym kw. tł. nasycone: | 24 g |
Węglowodany: | 2,6 g |
– w tym cukry: | 2,6 g |
Białko: | 3,4 g |
Sól: | 0,08 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.