Puree ziemniaczane z boczkiem i cebulką.
Składniki
ziemniaki (57%)
tłuszcz palmowy
boczek wędzony (6,1%) (boczek, sól)
cebula (4,8%)
syrop glukozowy
sól (w tym sól morska)
białka MLEKA
mineralna sól potasowa
ekstrakt drożdżowy
olej słonecznikowy
szczypiorek
natka pietruszki
emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
aromaty
kurkuma
aromat dymu wędzarniczego
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję i seler.
Wartości odżywcze
przygotowanego dania 100 g | 1 porcji** dania | %* w porcji** | |
---|---|---|---|
Energia | 407 kJ | 961 kJ | |
Energia | 98 kcal | 231 kcal | 12% |
Tłuszcz | 5 g | 12 g | 17% |
w tym kwasy nasycone | 2,8 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 9,4 g | 22 g | 8% |
w tym cukry | 0,6 g | 1,4 g | 2% |
Błonnik | 1,5 g | 3,5 g | |
Białko | 2,4 g | 5,7 g | 11% |
Sól | 0,75 g | 1,8 g | 30% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu – 236 g. |
Zalecenia dla alergików
Seler – Może zawierać
Zboża zawierające gluten – Może zawierać
Jaja – Może zawierać
Mleko – Zawiera
Soja – Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
1. Zalej porcję wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka.
2. Dokładnie wymieszaj.
3. Przykryj wieczkiem i odstaw. Gotowe do spożycia po ok. 3 min.