Makaron z sosem bolońskim.
bez konserwantów
bez dodatku glutaminianu sodu
Składniki
makaron (62%) (mąka PSZENNA semolina)
przecier pomidorowy (12%)
tłuszcz palmowy
cebula (4,1%)
cukier
mięso wołowe (1,8%)
sól (w tym sól morska)
pomidory (1,4%)
aromaty
ekstrakt drożdżowy
mineralna sól potasowa
marchew (0,7%)
natka pietruszki
oregano
czosnek
pieprz
SELER korzeń
papryka czerwona
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
maltodekstryna
białko JAJA
Tekst dotyczący alergenów
Może zawiera mleko i soję.
Wartości odżywcze
przygotowanego dania 100 g | 1 porcji dania** | %* w porcji** | |
---|---|---|---|
Energia | 378 kJ | 926 kJ | 11% |
Energia | 91 kcal | 223 kcal | |
Tłuszcz | 1,8 g | 4,4 g | 6% |
w tym kwasy nasycone | 0,9 g | 2,2 g | 11% |
Węglowodany | 15 g | 37 g | 14% |
w tym cukry | 3,1 g | 7,6 g | 8% |
Błonnik | 1,5 g | 3,7 g | |
Białko | 3,2 g | 7,8 g | 16% |
Sól | 0,68 g | 1,7 g | 28% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu – 245 g. |
Zalecenia dla alergików
Seler – Zawiera
Jaja – Zawiera
Mleko – Może zawierać
Soja – Może zawierać
Pszenica – Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Zalej porcję wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka.
2. Dokładnie wymieszaj.
3. Przykryj wieczkiem i odstaw. Gotowe do spożycia po ok. 5 min.